Om Redskaber, Ingredienser, mennesker og tid

Der findes ingen definitive regler for hvornår et måltid er godt, skidt eller ligegyldigt. Og heldigvis for det. Hvis man spørger Lorens vil han dog kunne give nogle pejlemærker for de gange han har oplevet det gode måltid

 

Gode ingredienser. De behøver ikke være dyre, komplicerede eller fashionable. Men de skal være friske og behandles med interesse og omsorg. At bruge sæsonerne er altid en god inspiration

 

Gode redskaber, der hjælper til at frigøre ingrediensernes potentiale og muliggør at gastronomiske ideer kan udføres. Et godt eksempel er De Buyers mandolin jern, der gør det muligt at skære tynde kartoffelskiver til en rig og opløftende kartoffelgratin

 

Et godt bord med plads og behagelige stole som muliggør hyggelige samtaler over et godt måltid

 

Tallerkner, bestik og ikke mindst fine fade og skåle som fremhæver det magiske ved maden . Maden som både er vores fælles forpligtelse, men også er en måde at komponere og skabe små øjeblikke i hverdagen og til fest

 

En kok, der tænker på sine gæster og medspisende og gæster som sætter pris på alt hvad der går forud for måltidet

 

Måltidet er både en banal trivialitet og en bekræftelse på naturens kredsløb, samt en mulighed for at skabe og nyde